Terapie PRP (plasmă cu concentrat trombocit) împotriva chelirii

PRP reprezintă plasmă bogată în plachete (trombocite) și este o metodă non-chirurgicală de stimulare a foliculilor de păr pe baza propriilor celule stem.
În cazul acestui tip de tratament, se recoltează sânge de la pacient, care apoi se centrifughează folosind diferite tehnici și setări.
Plasma obtinută se injectează apoi în pielea scalpului.

Tratamentele PRP s-au dezvoltat mult în ultimii cinci ani.
În prezent s-a stabilit concret că terapia PRP conferă rezultate ce variază de la ”modest” la ”acceptabil”, la aproximativ 40% din pacienții care urmeaza această metodă de terapie.
Rezultatele constau în îmbunățățirea densității existente cu până la 35 -45%, zona tratată prezentând un păr mai gros, mai puternic și mai vital.

 

Tratament combinat PRP + PRF contra pierderii părului

PRF: înseamnă fibrină bogată în plachete. PRF reprezintă a doua generație de concentrat de plachete în domeniul PRP.

Tratamentul PRP + PRF îmbunătățește pielea și stimulează creșterea părului. Rezultatul după tratament este părul mai gros și un aspect mai sănătos al părului.

Avantajele terapiei
Avantajul PRP este eliberarea rapidă a concentrațiilor proteice considerabil mai mari, în timp ce PRF arată o eliberare continuă și constantă a factorilor de creștere pe o perioadă de 10 zile. Cu alte cuvinte, combinăm un PRP cu impuls mare și cu un efect PRF de durată mai lungă.
Terapia este potrivită atât pentru bărbați cât și pentru femei.

E bine de reținut că în cazul tratamentului cu PRP, nu toți foliculli vor fi revitalizați.
În fapt, foliculii complet miniaturizați au foarte mici șanse de a reveni la starea lor matură.
Din aceste motive este bine de a explica pacienților că această terapie complementară nu le va oferi un cap plin cu păr!
Este chiar indicat de a combina tratementele PRP cu tratamente medicamentoase care ajută la menținerea densității existente.

Un deavantaj minor al terapiilor PRP este faptul ca succesul acestora este de asememnea dependent de existența, precum și de proximitatea centrelor regionale de tratament. Având în vedere că tratamentul trebuie repetat fie săptămânal sau bilunar, în special în prima lună, pacienții care locuiesc departe de asemeea centre ar putea fi descurajați să urmeze întregul traiect terapeutic, ceea ce poate influența serios rezultatul așteptat.

 

Terapii Laser contra pierderii densității capilare (LLL - Low Level Laser)

LLL este absolut un campion când vine vorba de tratamente accesibile pentru persoanele cu alopecia androgenetică.
LLL funcționează prin stimularea circulației vasculare capilare la nivelul scalpului și prin stimularea fluxului de compuși organici care ajută la creșterea sănătoasă a foliculelor de păr.
Terapia Laser permite pacienților să se trateze acasă, în mod convenabil.
LLL în combinație cu terapii complementare de genul PRP și cele medicamentoase oferă rezultate semnificativ mai bune în comparație cu terapia singulară.

 

Alte pagini relevante

Opțiuni medicamentoase pentru menținerea densității capilare existente

Alternative nechirurgicale pentru managementul vizual al densitatii capilare