Avertisment medical referitor la transplantul de păr din partea Societatății Internaționale de Chirurgie a Restaurării Părului ISHRS

Consumatorii se confruntă cu potențial de risc grav atunci când personalul fără licență efectuează operații de restaurare a părului.
Societatea Internațională de Chirurgie a Restaurării Părului (ISHRS) a emis o alertă pentru consumatori cu un avertisment că un număr tot mai mare de personal neautorizat la nivel mondial efectuează aspecte medicale substanțiale ale chirurgiei de restaurare a părului și în acest sens pun în pericol pacienții.
Un număr din ce în ce mai mare de pacienți caută acum ajutor de la medicii membri ai ISHRS sau FUE Europe, solicitându-le să corecteze greșelile procedurilor făcute de cei care nu sunt instruiți corespunzător pentru a efectua transplanturi de păr.
ISHRS avertizează că rezultatele tratamentului și siguranța pacienților sunt periclitate și încurajează consumatorii să fie conștienți de următoarele aspecte:

Chiar și procedurile de restaurare a părului minim invazive sunt, de fapt, operații care necesită expertiză medicală.
Deciziile clinice importante care necesită cunoștințe clinice de specialitate trebuie luate în timpul procedurilor.
De exemplu, se iau decizii de diagnostic incorect și în cazul tehnicii FUT se fac incizii cu grosime completă pe piele de pe scalp.
În ceea ce privește transplantul de păr unitar folicular FUE, sunt făcute sute până la mii de incizii minuscule.
Aceasta include procedurile de transplant de păr folosind metode FT (transplant de unități foliculare) și metode FUE (extracție de unități foliculare) de recoltare a donatorului.
Dozarea adecvată a medicamentelor anestezice este esențială pentru siguranța pacientului, iar pacienții trebuie monitorizați medical.
Medicii pregătiți și autorizați corespunzător (și acolo unde este permis de lege de către asistenți medicali care practică în sfera de aplicare a licențelor lor),
ar trebui să fie singurii profesioniști care efectuează anumite aspecte ale chirurgiei de restaurare a părului.

Acestea aspecte includ:
- consultul medical preoperatoriu si stabilirea diagnosticului;
- planificarea și execuția chirurgiei chirurgicale (inclusiv recoltarea părului donator, proiectarea liniei de păr și crearea site-ului destinatarului);
- managementul problemelor medicale și posibile reacții adverse;

Legile variază în funcție de țară și de stat în ceea ce privește porțiunile specifice de proceduri care pot fi delegate personalului fără licență.
ISHRS consideră că un furnizor autorizat cunoscut în domeniul restaurării părului trebuie să efectueze toate inciziile sau exciziile chirurgicale care fac parte din procedură.
Atunci când medicii își fac reclame și apoi delegă intervenția chirurgicală personalului fără licență, pacienții sunt induși în eroare și sunt expuși riscului.
Atunci când personalul fără licență îndeplinește aspecte de înaltă calificare în chirurgia de restaurare a părului, pacienții riscă diagnosticarea greșită sau efectuarea unei intervenții chirurgicale inutile sau necorespunzătoare, precum și nerespectarea personalului identificând faptul că o afecțiune a părului poate fi legată de boli sistemice care stau la baza. diagnosticat, poate duce la probleme medicale majore.

Un trend alarmant
Un număr din ce în ce mai mare de pacienți solicită ajutor de la clinicile specializate, cerându-le să corecteze greșelile persoanelor care nu sunt autorizate sau instruite corespunzător pentru efectuarea unui transplant chirurgical de păr.
Ăn cazul în care evaluați posibilitatea de a efectua un transplant de păr, este important să găsiți un chirurg calificat care are pregătire, experiență și certificări adecvate.
Atunci când transplantul de păr este efectuat în mod corespunzător de către medici instruiți, chirurgia de restaurare a părului de astăzi creează în mod eficient rezultate permanente, cu aspect natural.
Cu toate acestea, un tehnician fără licență poate cauza complicații majore sau chiar vă poate pune viața în pericol.

Reclamă falsă sau incorectă
Indiferent de metoda aleasă, este important să înțelegeți că în transplantul de păr nu există „chirurgie fără cicatrici”.
Este îngrijorător că se fac afirmațiile publicitare false și exagerate legate de chirurgia de restaurare a părului, cum ar fi „chirurgia fără cicatrici” sau afirmația că operația poate fi realizată complet de către un robot.
Cert este că orice incizie care intră în piele dincolo de cele mai superficiale adâncimi, fie că este efectuată manual de către un tehnician sau chirurg ori cu ajutorul unei mașini, formează o cicatrice.
În prezent nu există o mașină capabilă să efectueze automat toate aspectele chirurgiei de restaurare a părului.
Tehnologia disponibilă poate ajuta doar chirurgii instruiți care efectuează operații de restaurare a părului. (Sursa: ISHRS.org)

Prospecții pacienți interesați de un transplant de păr de calitate, pot folosi serviciul personal TCR de evaluare disponibil aici.