În ultima decadă noi tehnici de management vizual al densități vizuale, care nu implică neapărat soluții de camuflaj cosmetic, au devenit trendul în industria de reconstrucție capilară. .

Micropigmentație Scalp (SMP)

Pigmentarea Trico este un tratament nechirurgical special dezvoltat pentru a simula vizual firul de păr cu ajutorul unor pigmenți speciali de pigmentare a părului. Tehnica SMP permite crearea unui aspect de cap bărbierit, în special potrivit pentru bărbații ce preferă să poarte părul scurt. Acest efect este 100% natural și nu poate fi detectat decât la o inspecție vizuală extrem de atentă.
Tratamentul trebuie să fie, desigur, efectuat cu pregătirea și experiența necesară. De asemenea, sunt utilizate echipamente și tehnici speciale.
Dacă este efectuat cu cunoștințele și experiența necesară, rezultatul va arăta 100% natural.

SMP nu e este identic cu tehnica de tatuare sau cu rezultatul acesteia, tatuajul.

Tricopigmentarea a luat naștere din conceptual din tatuaj, atât de mult încât aceste două tehnici sunt foarte des confundate și considerate egale de către cei care nu cunosc tehnicile în detaliu.
Distictia intre cele doua este creata nu doar de catre aparatura folosita cat si de tehnica aplicata.
Există două tipuri posibile de pigmentare a părului: temporar, adică efectuat cu pigmenți resorbabili și permanent, adică cea care nu se estompează în timp.
Ambele tehnici au argumente pro și contra și există diferite evaluări care trebuie luate în considerare atunci când alegeți una peste alta.
Între cele două tehnici, este evident că cea permanentă are mai multă afinitate cu tatuajul, deoarece în ambele cazuri este vorba de tratamente ireversibile.
Singura modalitate de a scăpa de pigmentarea permanentă a părului sau de un tatuaj este prin laser. Totuși, acest lucru nu înseamnă că tatuajul și pigmentarea permanentă a părului sunt exact aceleași.
Întrucât tricopigmentarea implică crearea exclusivă a unor mici depozite de pigment în formă de punct, instrumentația specifică pentru această tehnică este diferită de cea a tatuajului și vizată special în acest scop.
In contrast, având în vedere că tatuajele intenționează să deseneze și, în principal, diverse linii și forme, instrumentația de tatuaj vă permite să creați orice tip de formă și design, nu doar puncte. Această diferență de instrumentare afectează atât utilajul folosit, cât și acele utilizate.

 

Domenii de aplicabilitate ale SMP

Pigmentarea părului pentru o densitate optică mai mare a părului
Micropigmentarea scalpului SMP poate fi, în unele cazuri, folosită la bărbați și femei și pentru accentuarea optică a densității cailare atunci când transplantul nu este dorit sau posibil din punct de vedere tehnic.
Tratamentul poate reduce contrastul dintre culoarea pielii și culoarea părului și, prin urmare, dă iluzia ca persoana are mai mult păr. Acest lucru este posibil numai dacă culoarea părului este șaten sau negru.

 

Camuflajul cicatricilor de pe scalp
Micropigmentatrea scalpului SMP se folosește cu succes la camuflarea zonelor cicatriciale rezultate din operațiile FUT sau a cicatriciilor dermale traumatice.
În special pentru pacienții care preferă să poarte părul scurt în zona donoare, SMP reprezintă cu adevărat o alternativă excelentă la camuflarea cicatriciilor existente.

 

SMP ca alternativă la transplantul de păr
Micropigmentarea scalpului SMP se folosește cu succes în cazurile în care transplantul de păr nu este o optiune viabilă, fie din punct de vedere tehnic (zonă donoare distrusă / epuizată), fie din punct de vedere personal (financiar, religios, etc.).

 

Durata rezultatului SMP
Spre deosebire de transplantul de păr, SMP este conceput ca să ofere rezultate ce durează de la 2 la 3 (poate și chiar 4) ani, după care procedura trebuie repetată.

 

Alte pagini relevante

Soluții nechirurgicale pentru menținerea densității capilare

Optiuni medicamentoase pentru mentinerea densității capilare