surgeoncloseup3

Profile: Clinici de succes

Printre sutele de clinicile europene de transplant capilar active la acest moment, se numără doar câteva care pot oferi cu adevărat rezultate remarcabile pacienților de transplant de păr. Pe pagina de ”Profile” prezentăm o selecție de top cu clinicile care oferă pacienților lor nu doar satisfacția unui transplant de succes, soluții chirurgicale moderne, respect, gratitudine, ci și servicii personale de calitate.... Descoperă selecția noastră...

WhatsApp Image 2021-01-02 at 15.47.54

Cursuri de instruire profesională în transplant de păr

Renumitul chirurg de transplant de păr dr. Arvind Poswal împreună cu echipa sa de specialiști de la clinica Dr. A's Clinic, oferă acum cursuri de instruire profesională în transplantul de păr.
Cursurile sunt disponibile atât în varianta remote on-line, cât și hands-on, la sediul clinicii sale din New Delhi și se adresează nu numai personalului medical, ci și celor care doresc să înțeleagă sau să aprofundeze conceptele de bază care stau la temelia unei intervenții chirurgicale reușite.
Costul cursurilor este de 465 euro pentru varianta on-line și de 930 euro pentru varianta hands-on, cu practică pe pacienți.

Detalii și înscrieri pe www.fusehair.com (în limba engleză).

ertip1

Ertip Medical - furnizor de încredere pentru
instrumente specifice transplantului de păr

Fiecare chirurg de transplant are instrumentele sale preferate. Fie că e micromotor oscilant, punch ascuțit sau serat sau CHOI implanter, calitatea materialului din care sunt făcute este esențială pentru a asigura un flux operativ fără pauze nedorite.
La urma urmei, nu e prea plăcut să tot schimbi un punch după câteva zeci de grefe extrase... Iată câteva recomandări din selecția noastră...

2

Tehnici moderne pentru transplantul de păr FUE vs. FUT

Tehnicile de transplant capilar au evoluat în ultimele decenii. Execuția impecabilă a transplantului de păr necesită pricepere, experiență și îndemânare din partea chirurgului tricolog. Descoperă detaliile de bază spre tehnicile de transplant de păr...

contractie-2

Contracția dermală a zonei donoare la transplantul de păr cu extracție FUE

Procesul de contracție dermală post-op prin formarea de țesut cicatricial este absolut normal ținând cont de faptul că dislocarea volumetrică de țesut dermal, combinat per total, este semnificativă. O abordare pre-operatorie bine planificată poate contribui la reducerea zonei contractate. Detaliile clinice...

slits

Sliturile laterale, o tehnică ce garantează rezultate naturale în transplantul de par

Cu ajutorul tehnicii de creere a sliturilor laterale este posibilă obținerea unor rezultate extrem de naturale, replicând la perfecțiune unghiul de creștere și direcția părului indigen, și totodată asigurând minimizarea formării țesutului cicatricial. Detalii...

bisturiu

FUE versus FUT, o comparație realistă

Când vine vorba despre aspectele practice ale transplantului de par, pacientii trebuie să cunoască detaliile de bază si sa se consulte cu chirurgul, deschis si onest, pentru a cere toate detaliile referitoare la optiunile disponibile, pertinente cazului respectiv. Alegem FUT? Sau facem FUE?

Cursuri de instruire profesională transplant de păr

În perioada 3 -5 octombrie 2019 au loc in Ankara, Turcia, cursuri de instruire și calificare profesională pentru transplant de păr. Organizate sub egida organizației  FUE Europe, cursurile sunt modulare și se adresează atât pentru chirurgi cât și pentru asistenții și tehnicienii chirurgicali.
Vei avea șansa de a urmări live, de a învăța și opera, fiind supravegheat de cei mai buni experți în domeniul FUE.
Acest training pentru transplant de păr este perfect atât pentru începători cât și pentru experții care doresc să învețe o tehnică nouă, FUE prin metoda manuală sau motorizată, metode noi de implantare, precum și tehnica transplantului de păr corporal. Detalii și înscrieiri pe acest link....

WFI - o organizație creată pentru educația chirurgilor de transplant de păr

World FUE Institute este o organizație condusă din punct de vedere educațional și științific de profesioniști medicali autorizați la nivel internațional, al căror obiectiv este de a promova precizia, diligența și competența în domeniul transplantului de păr, folosind exclusiv tehnici și metodologii FUE.
Institutul are sediul în Europa și oferă sprijin educațional continuu de ultimă generație și încurajare pentru profesioniștii medicali interesați în transplantul de păr. WFI organizează anual diverse workshopuri practice, special pentru chirurgii tricologi aspiranți cât și pentru cei cu experiență. Detalii și înscrieiri pe acest link....

Hairtransplant.app
O aplicație esențială pentru clinicile de transplant de păr

Clinicile cu tradiție cunosc deja problemele legate de managementul pre și post-operativ al pacienților. Fiecare pacient trebuie să primească instrucțiuni specifice la timp, iar cineva trebuie să aibă grijă că ei le și urmează. Această aplicație face exact asta. Detalii....

Congresul anual FUE Europe, Berlin 2020

A 9a ediție a congresului anual FUE Europe va avea loc in perioada 7 - 10 mai 2020, la Berlin, Germania. Respectând deja clasica tradiție a organizației europene a profesioniștilor în transplantul de păr FUE Europe, pe parcursul congresului se vor organiza diverse ateliere de practică live precum și sesiuni științifice de prezentare a tehnicilor de transplant de păr dar și tehnnici non-chirurgicale pentru tratarea alopeciei. Participarea la congres este deschisă publicului specialist, atât medici cât și asistenți medicali care profesează în domeniul tricologic. Detalii și înregistrari pentru participare la congresul din Berlin pe acest link...

Al 44-lea Congres organizat de Societa Italiana di Tricolologia, S.i.Tri.

Societatea Italiană de Tricolologie, S.i.Tri., continuă cu excelență în buna tradiție italiană prezentările științifice din domeniul tricologiei.
Al 44-lea Congres organizat de Societa Italiana di Tricolologia, S.i.Tri. va ave aloc la Palazzo dei Congressi Florența, Chianti în perioada 22 - 24 mai, 2020.
Toate prezentările științifice sunt traduse simultan din italiană în engleză.

Înregistrări și detalii despre congresul S.i.Tri. pe eventi.sitri.it

 

Pentru staff-ul medical profesional

În ultimele decenii, transplantul de păr a devenit o opțiune foarte eficientă pentru tratarea consecințelor pierderii părului. În special noi tehnici cum ar fi FUE, care prezintă beneficiul evident de eliminare a cicatricii lineare, au contribuit la tendința ca transplantul de păr să devină acum o procedură standard utilizată pe scară largă.

Cu toate acestea mulți practicieni încă novici, nu își găsesc calea spre excelență în acest domeniu, datorită lipsei de informare, educare sau de practică. Mai jos prezentăm o listă cu resurse profesionale dedicate atât medicilor aspiranți care doresc să își facă din tranplantul de păr o carieră, cât și pentru cei care au dobândit deja experiență.

 

FUE EUROPE

Organizațiile de specialitate joacă un rol important în progresul profesional.
FUE Europe este Organizația Europeană a Profesioniștilor în Restaurarea Tricologică, una dintre cele mai recunoscute asociații din Europa.
FUE Europe organizează convenții științifice anuale, precum și cursuri de instruire pentru chirurgii de transplant de păr și personalul medical. Membrii FUE Europe beneficiază de diverse stimulente și reduceri.
Următoarea convenție anuală a FUE Europe va fi organizată la Berlin in perioada 7 - 10 mai 2019.

Accesați site-ul organizației pentru mai multe detalii pe  www.fue-europe.org

 

FUE Magazine

Revista de specialitate de sub patronajul FUE Europe.
FUE Magazine aborează subiecte specifice precum metode de extracție, cercetare științifică, rezultate și noi descoperiri în domeniul transplantului de păr.
De asemenea, sunt incluse și articole interesante despre terapia bazată pe celulele stem și informații generale privind căderea părului. Revista nu abordează în schimb tehnica FUT deoarece există alte publicații care tratează acest subiect. Revista FUE Magazine este o publicație online și oferă un acces deschis atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.
Vizitați FUE Magazine pe www.fuemagazine.com

 

Alte organizații profesionale relevante în domeniul transplantului de păr și chirurgiei estetice

 

EADV - The European Academy of Dermatology and Venereology
Academia Europeană de Dermatologie și Venereologie
Misiunea Societății Europene Dermato-Venereologie este de a oferi educație medicală continuă pentru toți dermato-venereologii din Europa. Accesați EADV la www.eadv.org

EURAPS - European Association of Plastic Surgeons
Asociația Europeană a Chirurgilor Plastici
EURAPS își propune să promoveze excelența chirurgiei plastice în Europa și să stimuleze cercetarea și investigarea la nivel european, precum și să coordoneze diferite forme de predare.
Accesați EURAPS la www.euraps.org

ESPRAS - European Society of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery
Societatea Europeană de Chirurgie Reconstructivă și Estetică Plastică
Societățile naționale de chirurgie plastică, reconstructivă și estetică din Europa, sunt afiliate organizației umbrelă  Societatea Europeană de Chirurgie Plastică Reconstructivă și Estetică.
Accesați ESPRAS la www.espras.org

EBOPRAS - European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery
Consiliul European de Chirurgie Reconstructivă și Estetică Plastică
EBOPRAS este grupul de lucru al Secției UEMS de chirurgie plastică reconstructivă și estetică.
Comitetul pentru probleme de specialitate se ocupă de toate problemele profesionale care afectează specialitatea. Accesați EBOPRAS la www.ebopras.org

UEMS - European Union of Medical Specialists
Uniunea Europeană a Medicilor Specialiști este cea mai veche organizație medicală din Europa și este organizația reprezentativă a Asociațiilor Naționale de Specialiști Medicali din Uniunea Europeană și țările asociate.
Accesați UEMS la www.uems.eu

ISHRS - The international Society of Hair Restoration Surgery
Societatea internațională de chirurgie pentru restaurarea părului
ISHRS este organizația internaționala non-profit a profesioniștilor din domeniul transplantului de păr. Detalii pe www.ishrs.org

ISDS - The International Society for Dermatologic Surgery
Societatea Internațională pentru Chirurgie Dermatologică
ISDS oferă stimulentul de a-și menține membrii la zi cu ultimele evoluții și schimbări rapide în chirurgia dermatologică și cosmetică. Accesați ISDS la www.isdsworld.com

SiTri - The Italian Society of Trichology
Societatea Italiană de Tricologie SiTri organizează de două ori pe an un Congres Științific dedicat tuturor celor implicați în această disciplină, medicilor, chirurgilor, farmaciștilor, biologilor, chimiștilor, tehnicienilor, studenților universitari și coafurilor.
Accesați SiTri la www.sitri.it

 

Alte resurse indirecte de studiu în domeniul transplantului de păr

Forumurile de specialitate în domeniul transplantului de păr formează intrinsec o resursă interesantă de studiu despre cazuistica medicala tricologică.
De la cazuri cu rezultate excelente până la adevărate dezastre medicale, forumurile prezintă o adevărată bogăție de informații din care practicienii diligenți pot învăța din greselile, sau după caz din succesele altora.

Descoperă forumurile de transplant de păr pe pagina cu resurse externe (clic aici)...