Chelirea la barbati

Chelirea la barbati este un proces relevant deoarece aproximativ 35% dintre bărbați cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani are chelie (alopecie androgenetică).
Chelirea, indiferent de sex, este un proces ireversibil.
De aceea transplantul de păr este pentru mulți bărbați dar și pentru multe femei, soluția ideală de a trata calviția.
Rezultatele pozitive si relevante cu referire la chelire si rezultatele transplantului de par la barbati vorbesc de la sine despre cat de efectiva este aceasta metoda de tratament pentru chelire.
Important tratamentul contra chelirii la barbati prin metode chirurgicale de genul transplant de par, reprezinta o forma permanenta de a rezolva problema calvitiei masculine.
Chelia la barbati se formeaza primordial din cauze androgenetice (detalii in articolul despre cauzele chelirii la barbati si cauzele pierderii parului, aici).
Cauzele cheliei de tip masculin (numita in limba engleza male-pattern baldness) sunt strict legate de aceleasi cauze care provoaca fenomenul de chelire la femei, si respectiv un hormon numit dihidrotestosteron.
Chelirea datorita cauzelor hormonale, va fi constanta, si progresiva.
Procesul chelirii la barbati poate fi la fel de relevant ca si chelirea la femei.
Chelia barbateasca difera ca model de formare, comparat cu chelitul la femei.

Pentru detalii consultati articolul tipurile si formele de chelie la barbati cititi acest articol  si costurile transplantului de par in Romania si strainatate.

Pentru cei interesati in tratamente alternativele nechirurgicale ce pot trata cauzele chelirii si a răririi părului la bărbați, sunt disponibile in articolul Alternative nechirurgicale pentru managementul vizual al densității capilare. Mai multe detalii despre transplantul de par...

Citește și alte articole relevante...

Înapoi la secțiunea editorială